ROTTISAR

Direktlänk till inlägg 27 juli 2010

Länge sedan nu

Av anne-lie - 27 juli 2010 14:39


Har varit dålig på att blogga i sommar. Värmen har varit otrolig och man har knappt orkat göra något. Hundarna har badat både i hav och sjö, självklart fick Natus även denna sommar våteksem. Blev tvungen att ta penecillin för att få bort det. Jezzie badar och busar på men det märks att kroppen är stel och att det inte går lika lätt som förr om åren när hon badade. Men den tjejen har ju en vilja av stål så nog har hon hoppat och simmat så det räcker. Stelheten och hältan kommer då på kvällen men med lite massage och en rimadyl så blir det bättre nästa dag igen.


Natus har lärt sin amstaff kompis Loke att simma, Loke tycker att det är rätt skoj med vatten men att gå ut djupt och simma har inte varit så skoj tills bästisen Natus kom, då blev det minsann andra bullar. Go pojkarna !!


Natus tränar på med spår just nu, bevakningsträningen har haft ledigt några veckor nu under sommaren men spår tränar man ju ändå på hemmaplan.


Natus, husse och Jennifer +Jennifers kompis Josefin, hennes pappa och storebror+ kompis var ute och tältade en natt. Natus trivdes, många som hade tid att leka och kela med honom. Bada gjorde han också. En fin tältplats vid vattnet hade dom hittat. Mat vid öppen eld och bara ta det lugnt, härligt ! Det var första gången Natus sov i tält och det gick riktigt bra, trodde han skulle få svårt att komma till ro men han somnade och sov gott. Lite vaktig blir man ju på bortaplan så han hade visst skrämmt Josefins pappa när han kom med en toarulle i handen på väg att göra nr 2, tror nog att det kom i byxan när Natus tog fram den djupaste basrösten och skällde och ställde upp Tobbe.. ha ha tok Natus upptäckte då att det var visst Tobbe och han känner jag ju, hoppsan !!


Ett spår hade husse laggt i skogen också och Natus fick leka lite sök i skogen när grabbarna gömde sig. Han mår som en prins när alla tar sig tid med honom.


Själv var jag hemma hos familjen Ogebrand, valpar skulle komma vilken dag som helst och jag skulle vara med och hjälpa till. Jag började vänta vid telefonen redan på måndagen men inget hände, tisdagen gick och inget hände, på onsdag kväll sov jag där för då borde dom komma men Andrietta och jag satt uppe hela natten med Fia flåsandes men inget hände. Torsdagen gick och vi kastade boll med Fia, sprang, cyklade, allt för att få i gång henne men inga täcken på att några valpar skulle komma. Ännu en natt satt vi uppe som två zoombies och stirrade på Fia men inte hjälpte det. Fredagen kom och vi såg nog ut som två spöken efter att inte ha sovit mer än några minuter då och då.

Nu måste valparna komma, dygn 66 så långt brukar inte Fia gå men det är ju ingen fara så länge hon ser pigg ut och det gjorde hon verkligen, piggare än oss två... även denna dag lekte vi med bollar och sprang, cyklade och hon var inte lika pigg på att göra det så kanske det var idag det skulle ske. Helt plötsligt började hon bädda ute i gräset, JA tänkte vi, ännu ett tecken på att något är på gång. Vi ville inte störa henne så vi satt där och stirrade ifall hon skulle börja krysta men det gick timmar och hon bara klev upp och bäddade och lade sig tillrätta igen. Tillslut tog vi fram duschen och duschade bort jord och smuts som hon hade fått på sig under tiden hon bäddade ute. Sedan gick vi in.


Vi gjorde oss  iordning för ännu en natt i valplådan och Fia står brevid mej och rätt som det var gick vattnet !! härligt nu börjar det hända saker. Hon började krysta lite då och då så vi gick ut och småsprang lite så det skulle komma igång riktigt, jag sprang efter med en handuk ifall det skulle ploppa ut en valp innan vi hann tillbaka till valplådan. Men vi hann in. Kl ca 22 kom första valpen en tik sedan kom dom väldigt tätt, tikar hela gänget. Nu var vi uppe i 7 valpar, alla tikar. Pigga och stora valpar. Dom snackade direkt och var otroligt stark och nästan försökte använda sina ben till att gå. Dom betedde sig som valpar som är en vecka.. Sedan hände inget mer och Andrietta trodde att alla hade kommit ut men jag var säker på att det skulle komma en kille också, Fia krystade lite då och då men det kan ju även vara lite blod som ska ut men jag tyckte ändå att hon betedde sig som om det skulle kunna vara en valp och efter nästan 3 timmar från den sista valpen så kom en kille ut... ha ha jag hade rätt ! men det var tydligen inte slut där för det kom en tik till också. Dessa två sista valpar var väldigt trötta och slöa i hela kroppen men dom hade ju haft det jobbigare än dom andra, vi masserade och fick ut en del vätska och dom piggnade på sig ganska snabbt, tissade på Fia och dom piggnade på sig riktigt bra. Hela kullen låg nu vid Fias tissar och smackade på och vi satt där som två fån och smålog och bara suckade av lättnad. Allt hade gått bra och nu är dom äntligen här, Ogebrands Rottweiler  O-kull.


Här kommer lite bilder från sommaren..

Först en bild från valpningen..

  


        

      



Hoppas att solen kommer tillbaka snart, varmt är det i luften men det ser ut som regnet kan komma./ Anne-Lie



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anne-lie - 20 december 2010 21:15

  Tog en promenad med Natus i eftermiddag men jag tog visst fel, jag hade Nalle Puh med mej, Natus måste ha stannat hemma   . Natus lyssnar alltid så bra när man har honom lös ute men idag så hade han fluff i båda öronen !! Anledningen var nog att ...

Av anne-lie - 9 oktober 2010 22:54

  Har glömt att skriva att jag har en ny blogg nu som heter   http://www.annerotts.bloggplatsen.se   där kommer jag i fortsättningen blogga vidare om våra underbara rottisar och om familjen. Välkommen ... ...

Av anne-lie - 27 juni 2010 21:35

  Midsommaraftonen firade vi tillsammans med Andrietta, Tomas och barnen. Jezzie och Natus följde med. Natus kom till paradiset, men han fick  inte träffa 2 av dom 3 vackra rottistikarna. Herta löpta och Fia är dräktig. Men söta Selma som snart fyl...

Av anne-lie - 17 juni 2010 14:52

  I går kväll åkte vi äntligen till klubben för lite träning med Natus. En massa glada rottisar på planen, härligt med sällskap. Jag fotade så det blir mest bilder i dagens blogg..        Husse och Natus       Ja vad säger man om denn...

Av anne-lie - 6 juni 2010 22:20

  Husse har ju varit borta i en vecka för att göra sin TFU-G i Härnösand. Det blev glada viftande svansar när dom hörde husses bil komma på uppfarten. Stort pusskalas när han kom in genom dörren. Natus försökte på alla vis knuffa undan Jezzie för a...

Ovido - Quiz & Flashcards